Concerten

Concerten en optredens

Brassband Crescendo treedt zeer regelmatig op in en buiten de kern van Oostkapelle. Naast de jaarlijkse uitvoering laat Crescendo zich zien en horen op Koningsdag, op de Oostkapelse dag, bij de intocht van Sinterklaas, bij de Kustmarathon, in het dorp en op park Zonnehove. In 2020 en 2021 hebben veel activiteiten helaas stil gelegen vanwege gevolgen van het coronavirus.

In 2021 hebben we weer kunnen optreden met een concert in de tuin van de dorpskerk op zaterdag 18 september, op zaterdag 20 november heeft de brassband opgetreden bij de intocht van Sinterklaas in de speeltuin bij de Halve Maan. 

In 2022 hebben er weer meer optredens plaatsgevonden, o.a. in de Halve Maan op zaterdag 23 april om 14.00 uur. 

In 2023 was er weer een vol programma zijn met als hoogtepunt de uitvoering op 25 maart om 19.30 uur in sporthal de Halve Maan. 

In 2024 staan 2 concerten gepland, een uitvoering op zaterdag 6 april in de grote zaal van de Halve Maan en op 9 november een herdenkingsconcert dat in het teken staat van 80 jaar bevrijding van Walcheren.

Een voorbeeld van een foto van een optreden bij hotelrestaurant Anno Nu in de Dorpsstraat in Oostkapelle.

Webp.net formaat van afbeelding wijzigen

 

Veers festival

Logo VMF met tekst VMF

 

Elke 2 jaar vindt er een Veers Festival plaats. Tijdens dat festival treden alle muziekkorpsen van de gemeente Veere op. In 2015 werd dit gehouden in Veere georganiseerd door Veere’s Genoegen en in 2017 in Koudekerke georganiseerd door Voorwaarts. In 2019 vond dit festival plaats in Oostkapelle op zaterdag 7 september. Op een podium in het dorp hebben in totaal 6 muziekkorpsen opgetreden, te weten OKK uit Westkapelle, Luctor et Emergo uit Zoutelande, Voorwaarts uit Koudekerke, Veere’s Genoegen uit Veere, EMM uit Serooskerke en uiteraard Crescendo zelf. Tevens treden op het Veers leerlingenorkest en het leerlingenorkest van Harmonie Voorwaarts uit Koudekerke. Deze dag viel samen met de start van de Mossel-10-daagse, georganiseerd door Ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle.

In 2021 zou het Veers festival worden georganiseerd door Christelijke Muziekvereniging Luctor et Emergo uit Zoutelande. Dit is echter vanwege de corona pandemie niet doorgegaan.

In 2023 werd het Festival georganiseerd op zaterdag 10 juni in Westkapelle door OKK uit deze plaats. Westkapelle bestaat in 2023 800 jaar.

Het Veers Festival werd in Oostkapelle in 2019 mede mogelijk gemaakt door gemeente Veere, JUMBO Ton den Dikken Oostkapelle (hoofdsponsor), Rabobank Walcheren / Noor-Beveland, Drukkerij van Keulen, Corstanje Assurantiën, , Camping de Pekelinge, Camping Dennenbos, Minicamping de Buck, Grand Café de Pekelinge, Minicamping Heulzicht, Restaurant Dennenbos, Joosse Accountants, Schildersbedrijf Schiboo, De Vrieze networking, Firma Francke, Oliehandel Dekker, Gardeniersbedrijf Dattin, Aannemersbedrijf Dekker en Walhout, Minicamping Klein Rijnsburg, Wisse Vastgoed, Minicamping Pomona, Minicamping De Kievit, Strandhotel Bos en Duin, Autobedrijf Dekker BV, Sea & Sun Holid@y, Parelduyn, Administratiekantoor Zwemer & Co, Hotel Grand-Café Anno-Nu, Hoogedeure Makelaars & Taxateurs, Camping Ons Buiten, Pizzeria La Vita Bella, Groepsaccommodatie Weltevreden, Villa Magnolia, Schoonzicht Holiday, Camping in de Bongerd, Minicamping Dun, Café-Restaurant De Babbelaar, Hoveniersbedrijf Piet Wisse, Minicamping Innerduyn, Fysio Fitness De Driehoek, JB Diesch, H. Jobse Uitvaartverzorging, Restaurant Markt Zes, Distributie Zuid West, Ron Sabandar Catering Koudekerke, Reeburg B&B, Yellowdog, RBK-Verhuur, Minicamping Oba’s Hofje.

 

 

Concerten parc Zonnehove

Het is al een aantal jaren traditie dat Brassband Crescendo een concert geeft op Parc Zonnehove.

Helaas heeft dat in 2020 en 2021 niet kunnen plaatsvinden. 

In 2022 heeft Crescendo weer op parc Zonnehove opgetreden op dinsdag 21 juni en in 2023 op dinsdag 22 augustus. 

Foto's van een concert op Zonnehove zijn hier te vinden.

Subcategories

Artikelen over de uitvoeringen

Agenda Repetities / Concerten

No events