Projecten

Scholenproject "Heel Veere speelt" op Eben Haezerschool

In de gemeente Veere draait op dit moment het scholenproject 'Heel Veere Speelt'. Dit project houdt in dat er op elke basisschool binnen gemeente Walcheren een groep tien weken lang muziekles. De kinderen krijgen onder schooltijd les van muziekdocenten van de Zeeuwse Muziekschool. De plaatselijke muziekvereniging zorgt voor de instrumenten en de benodigde vrijwilligers. De gemeente Veere heeft dit project in ieder geval 2 jaar gesubsideerd.

TrommellesDe kinderen mogen na twee klassikale introductielessen een instrument kiezen. Dit instrument mogen de kinderen mee naar huis meenemen. Op school krijgen ze dan gedurende vier weken in groepjes les op het gekozen instrument. De laatste vier weken van dit project oefenen de kinderen met samen als band. Tijdens de allerlaatste muziekles wordt een optreden door de kinderen verzorgd voor de ouders en iedereen van de basisschool.

Gedurende de 10 weken muziekles zijn er een aantal vrijwilligers van Crescendo aanwezig om de muziekschooldocent bij te staan en de kinderen te helpen met het instrument. Wij van Crescendo zijn erg enthousiast over dit scholenproject en wij hopen dat dit project ook na de twee jaar toegezegde subsidie door blijft gaan. Want op deze manier hopen we de kinderen enthousiast te maken voor de muziek. Samen muziek maken is super.

Beginnersgroep gestart

Beginnersgroep
In maart 2017 zijn we na afloop van het eerste seizoen van het scholenproject 'Heel Veere Speelt' een zogenaamd beginnersgroepje gestart. Er waren een aantal kinderen enthousiast geworden om muziek te gaan maken maar zij wilde nog geen definitief instrument kiezen. Op basisschool de Eben Haezer mogen we een ruimte gebruiken waarin we elke vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur met 2 vrijwilligers repeteren met diverse instrumenten. Doel is om gezellig samen, iedereen op zijn eigen niveau, muziek te maken. De muziek is zo geschreven dat alle kinderen vanaf de eerste dag mee kunnen doen op een van instrumenten van Crescendo. Deze lessen worden gratis aangeboden door de vereniging.

Boomwrackers We nemen ook altijd boomwhackers mee. Dat zijn gekleurde buizen van verschillende lengtes. Door ermee te slaan maken ze geluid, iedere kleur heeft zijn eigen toon.  Als elk kind op tijd slaat, kunnen ze samen een liedje laten horen. De kinderen vinden het altijd erg leuk om te doen en op deze manier leren ze gelijk noten en ritmes lezen. Het aantal kinderen dat naar beginnersgroepje komt wisselt maar zo minimaal 5 kinderen zijn wekelijks van de partij.

De kinderen van deze beginnersgroep zullen op onze jaarlijkse uitvoering zaterdag 14 april laten horen wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. Voor de kinderen en de vrijwilligers van de beginnersgroep een spannend moment. We kijken er erg naar uit en... het gaat mooi worden!

Muziekproject Crescendo op basisscholen Oostkapelle

Op vrijdag 3 november 2017 zijn we op basisschool de Lispeltuut gestart met ons eigen muziekproject. De kinderen van groep 5/6 deden hier aan mee. Deze kinderen zijn opgesplitst in 2 groepen. Groep 1 kreeg les op de koperblaasinstrumenten door een docent van de Zeeuwse Muziekschool en groep 2 kreeg les met in slagwerk/boomwhackers, ook door een docent van de Zeeuwse Muziekschool. De muziekdocenten werden elke week geholpen door vrijwilligers van Crescendo.

Op 19 januari 2018 is dit project afgesloten met een concert op school, waarrbij een aantal muzikanten van Brassband Crescendo de groep muzikaal ondersteunden.

Op vijdag 2 maart is met dezelfde opzet gestart op de basisschool 'De Eben Haëzer' gestart. De afsluiting daarvan vind plaats op vrijdag 22 juni.

Agenda Repetities / Concerten

No events

Twitter

  • 26 May 2020 Anjer collecte
  • 08 March 2018 @BrassCrescendo is druk bezig met de voorbereidingen voor het Jaarlijks Concert op 14 April 2018
  • 24 May 2013 De brassband speelt zondag om 19:00 in de kerk op Oostkapelle in kader van Oostkapelle zingt.
  • 23 February 2013 Donderdagavond geeft de marinierskapel een concert in de schouwburg in Middelburg. Kaarten zijn te krijgen via
  • 12 February 2013 We hebben geslaagd concert neergezet maar des ondanks gaan we vanavond gewoon weer repeteren.

Volg ons op twitter

© 2016-2019 Brassband Crescendo.