Agenda

Previous month Previous day Next day Next month
By Year By Month By Week Today Search Jump to month
Uitvoering "O Solo Mio"
Saturday, 06 April 2024,  7:30 - 10:30
Hits : 31
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Thema van het voorjaarsconcert op 6 april in de Halve Maan

De titel van het concert, ‘OSolo’ Mio, is een verbastering van de titel van een Napolitaans liedje ’O sole mio, geschreven in 1899. Het is een van de bekendste Italiaanse liederen, in de originele versie uitgevoerd door talloze artiesten als Enrico Caruso, Mario Lanza, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Bryan Adams en zelfs de punkrockband Me First and the Gimme Gimmes. Het lied zal dan ook niet ontbreken op deze bijzondere avond. De letter o in de titel van het lied vormt samen met de daaraan voorafgaande apostrof de Napolitaanse pendant van het Italiaanse lidwoord Il. In het Italiaans zou ’O sole mio daarom vertaald worden als Il sole mio. De correcte Nederlandse vertaling is dan ook Mijn zon (en niet: O mijn zon).

Onze verbastering van deze titel slaat op het lef van de solisten om een solowerk uit te voeren dat ze ook nog eens zelf hebben uitgezocht. De letterlijke vertaling is dan ook: Mijn Solo.

Graag nodigen wij u uit het voorjaarsconcert op 6 april om 19.30 uur in de Halve Maan (zaal open vanaf 19.00 uur) bij te wonen. De toegang is gratis.

Agenda Repetities / Concerten

No events